Our Past

Klicka på bilden för att komma till gamla siten.

 

 

Eva: 2 juni 2008 lämnade vi Sverige. Det efter ett spontant och snabbt beslut via sms nästan ett år tidigare. Jag befann mig i Filippinerna och kände ohygglig ångest över att behöva åka tillbaks till Sverige. Danne var inte sen med att skriva “vi drar”. Så blev det.

Under hösten sålde Danne lägenhet, möbler och bil. Vi hyrde ett litet drömhus på Stora Askerön, en liten ö mellan Stenungsund och Orust, och började skramla. Danne flängde mellan kontoret hemma, bossarna i Kungälv och vännerna och hockeyn i Göteborg. Samtidigt läste jag en tvåårig journalistutbildning på folkhögskolan i Ljungskile. Livet på landet var underbart. Som riktiga pensionärer letade vi svamp i skogen och hälsade på hästarna i hagarna. Sommaren 2007 var lika dålig som alltid. Regnet öste ner på Askerön. Förutom den 25 augusti då Danne gick ner på knä och friade. Vi bestämde oss ganska snabbt att bröllopet skulle äga rum någongång under resan. Maj året efter, en månad innan vi lämnade vårt lilla hem, var idyllisk. Där började vår sommar. Nu, nästan tre senare, är den fortfarande igång. Sedan den 18 november 2008 året går vi båda under namnet Oikari.

Vi hade en enda plan när vi gav oss iväg. Att under ett års tid uppleva så mycket som möjligt och i slutet känna efter vart vi vill återvända och spendera en längre tid. Av ekonomiska och praktiska skäl var jordenruntbiljetten var spikad, men inte mycket mer. Det slutade med att vi nu sitter i ett strandhus i Filippinerna och ser tillbaks på våra äventyr i Japan, Micronesien, Australien, Cooköarna, Nya Zeeland, Hawaii, Washington DC, Karibien, Sydafrika och Namibia.

Vi skulle utan problem kunna återvända till alla de länderna. Men efter ett år på resande fot gjorde plånboken lite ont och vi längtade efter lite lugn och ro. Så vi hamnade i Filippinerna. Ett halvår senare började ett litet liv växa i min mage. Vi bestämde oss för att Filippinerna inte var ett land vi ville bo i när vi fick barn. Det var helt enkelt lite väl ociviliserat och omodernt. En dag då vi hängde på stranden bestämde vi oss extremt spontant att vi skulle öppna en butik på Bali. En ö vi varit på många gånger tidigare. Ett par veckor senare hade vi hittat en lokal i helt rätt område. Under några vändor fram och tillbaka mellan Filippinerna och Bali styrde vi upp kontrakt och boende. Detta var våren 2010. I Juni åkte vi till Sverige för att föda Kato. Först spenderade vi nästan en månad i bil genom Europa. Den sjunde september tittade en obeskrivligt glad kille ut. 21 november lämnade vi familj, vänner, snö och kyla bakom oss. Ännu en gång. I samma veva blev sajten ny. Den gamla finns att nå om du klickar på bilden här ovanför. Där kan du läsa maaaaassor med inlägg från åren på resande fot och i Filippinerna. Vårt stora fotointresse har så klart bidragit till att det finns mängder av foton att titta på också.

Här på nya theoikaris.com kommer nu vårt liv på Bali ta över.

Kommer vi komma tillbaks till Sverige?
Som det känns nu… Nej.