For a day when it’s time to say…

Danne är däckad. Har inte sett honom så däckad på… Möjligen någonsin? Det kan vara jag som har förgiftat honom med en fisk, som jag själv inte åt så mycket av. Eller så är det något annat. Vem vet. Håller tummarna för att han mår bättre snart. Vi har redan fått avboka en finmiddag på finrestaurang. I morgon har vi en annan inplanerad.

Strax ska jag och Kato till Rob Peetoom’s hårspa (låter så mycket finare än frissan) Dags att göra sig fin inför den stora flytten. Jag ser rent ut sagt för djävlig ut på huvudet. Behöver både färg och en rejäl ansning. Jag har sparat luggen under ett år nu. Nu är den precis så lång som jag älskar att ha den. Men så har jag bestämt mig för att klippa en helt annan frisyr. Och då ryker luggen. Typiskt.

Men jag känner att jag inte kan se ut så som jag brukar när vi flyttar till Sverige. Jag märkte nämligen sist jag var där att det är väldigt många som har liknande frisyr som den jag haft de senaste tre åren. Det ger mig lite shivers. Så vi provar något nytt!

Nytt liv – nytt hår. Inget dumt mantra. Tydligen ny frisör också.

Hade en extremt långsam dag igår och det var så himla skönt. Jag låg på “soffan” (madrass på golvet för soffan är sedan länge såld) nere och tittade på tv i princip hela dagen. Och det var lääänge sedan jag kände mig så utvilad och pigg i kroppen på eftermiddagen. I drygt två timmar hade jag sällskap av Kato. Mysigt. Vi pussades och tittade på Oggy och kackerlackorna. Hans nya favoritprogram.

katopussmamma

Kato håller gärna händerna runt ansiktet på den han pussar. Romantisk kille.

Om en vecka sitter vi på flygplanet, jag och den romantiska lille killen. På väg mot en helt ny tidsepok. Det är så det känns. Jag känner mig… Delad. Försöker stålsätta mig inför det stora farvälet. Behöver inte längre undvika Puspa för att slippa börja gråta. Men gråter å andra sidan nästan varje gång jag tänker på henne istället. Går igenom i huvudet hur det kommer kännas när Kato börjar fråga efter henne. Om och om igen. Kanske skrev hon det bäst själv.

“That day about to come. I’m not ready, don’t know how to be ready. Tears are dry, smile on my face, laugh as much as I can to get through a day. Not easy,won’t be easy, perhaps never be. For a day when it’s time to say “good bye”.”

Leave a Reply