“Ett sådant väder vi har fått!”

Man är med och ett och annat oväder när man bor i Asien. Men någon hade gjort vädergudarna seriöst riktigt jäkla irriterade igår. Det regnade så mycket att huset nästan började flyta och smällde och blixtrade så att det skakade. Och det höll i sig länge vilket störde sömnen väldigt mycket.

Och idag märktes det även runt om kring oss att regnet satt sina spår. I morse stod grannen och skrapade vatten ur sin nybyggda villa. Flera risfält hade rasat sönder. Men kanske allra roligast var de hundratals små nykläckta krabbor som förvillat sig ner i klubbens pool. Det var små spindelliknande varelser i princip överallt. Även på min solsäng. Hur de får upp de små liven ur poolen återstår att se. De gjorde ett halvhjärtat försök med håvar. Men när de tyckte att de var färdiga var det fortfarande några hundra krabbor kvar i vattnet. Kul, tyckte barnen som fyllde plastmuggar med åttabentingar.

20130628_095205_resizedIdag hade vi tänkt skriva på hyreskontrakt. Men vi har inte kommit riktigt så långt som vi tänkt än. Försöker ha is i magen men det är inte lätt. Nu är det en månad tills jag och Kato åker och det skulle kännas väldigt skönt att veta till hundra procent att vi har någonstans att bo det kommande året.

Här i huset är det full fart hela dagarna. Det röjs, plockas, packas, slängs, sorteras och ges bort. Har även lyckats sälja i princip allt av värde som vi inte vill eller kan ta med oss till Sverige. En otrolig lättnad, då kommande hyresgäst har egna möbler. Sedan får ju självklart Puspa och Ishy mängder av saker. Allt från kläder till kuddar, tyger och lampor.

Vi då. Jag har fyndat ett helt gäng nyttigheter från asos.com. De har jätterea och jag fick beställt både jackor, väskor, tröja och skor för priset av EN jacka. Här om dagen fyndade Danne på Pull&Bear på beachwalken. Dessutom köpte vi kängor till hela familjen. Ett par skitsnygga bruna Doktor Martens till mig för en tredjedel av priset i Sverige. Helnöjd.

Beställde precis en extravagn att ha till kidsen. En ROSA babyzen yoyo. Kändes helt rätt. Färgen var så himla glad och fin.

Det är helt klart mycket man behöver i ett land med årstider. Här klarar vi oss med otroligt lite kläder och skor. Det kommer verkligen svida i plånboken de kommande månaderna, men vi får försöka prioritera det viktigaste först och ta resten när Danne skaffat sig ett jobb.

Glöm inte… Allt ont för något gott med sig. Idag en vacker regnbåge som jag just nu ser genom fönstret från sängen jag sitter i.

20130628_152927_resized

One thought on ““Ett sådant väder vi har fått!”

  1. Som Dolly Parton sa så bra: If you want the rainbow you gotta put up with the rain

Leave a Reply