Att vara eller inte vara…

Den här bloggen drog jag igång för fem år sedan. Meningen med den var att våra nära och kära skulle kunna hänga med på vår resa. Snart var det fler och fler som hakade på. Många som vi inte alls känner. Men också många som vi lärt känna. Om än inte träffat ännu.

Snart åker vi till Sverige. I och med det har jag börjat fundera över att lägga ner theoikaris.com. Eller… Inte lägga ner. För det här kommer alltid vara stället vi återvänder till för att minnas. Men sluta skriva.

Å ena sidan känns inte vårt liv de kommande åren som ett “riktigt” äventyr. Å andra sidan känns det som att det bara är en del av vad som kommer sen. Det vill säga nästa äventyr.

Men kommer det så himla kul att följa vårt liv i sverige?

…det är frågan.

15 thoughts on “Att vara eller inte vara…

 1. Jag tror svaret är självklart från alla oss som hängt här under dessa år; ja vi vill fortsätta läsa! Men för min egen del planerar jag att delta live i ert liv lite oftare nu också.

 2. Alltså JA?! Ni kan kanske arkivera denna blogg med dess inlägg och öppna en Sverige-blogg på samma adress istället? Om du är som mig och gillar nystarter alltså.

 3. Svaret från min sida är självklart också JA! Vi vill fortsätta att läsa om ert äventyr i Sverige, för det är jag säker på att det kommer bli!!

 4. Ja,ja,ja! Skriv! Du/ni skriver himla bra och det har varit jätte kul att följa er på Bali.
  Jag har svårt att tänka mig att det blir mindre kul här hemma. Dessutom är det väl i Norrland ni bor & det blir ju som utomlands för oss här i Skåååuuneeee;) Kram!

 5. Livet är ett äventyr. Glöm inte det. Vet att ni hellre spenderar det på varmare breddgrader men jag är övertygad om att även Sverige kommer att ha något spännande att erbjuda. Och det vill vi trogna läsare såklart vara med om, även om även jag hoppas på fler möten live.

 6. Jag har just bestämt mig för att ta bloggpaus över sommaren.
  Jag tycker inte alls att det varit samma grej att blogga hemifrån Sverige som det var i Spanien, men det kan ju vara värt att prova ändå kanske? Hoppas du fortsätter med Instagram i alla fall!

 7. Självklart vill man följa er i sverige!! Det är ju ändå ett äventyr i sig, från att ha bott utomlands så länge till att komma tillbaka. Tror det blir mycket intressant! Precis som någon annan skrev kan ni ju ha en “sverige blogg” ifall theoikaris inte är rätt forum.

  //En random tjej som följt er länge :)

 8. Jag hade tyckt det vore väldigt trist om du inte fortsatte att blogga, oavsett var ni befinner er i världen! -Men det ska ju kännas kul och givande för bloggaren själv så klart, annars blir det ju bara en jobbig grej. Jag håller tummarna för att du ska fortsätta!

 9. Om du vill så ska du såklart göra det. Jag kommer att läsa iallafall.

 10. Jovisst ska du fortsätta! Har verkligen gillat din blogg och som en anna svensk som bor utomlands så tycker jag att det ska bli så kul att läsa om hur det är att återvända hem efter att ha bott utomlands! Ja, fortsätt skriva och sedan så ses vi också på Instagram!!
  Anette i USA

 11. Hej jag har följt er sedan 2009 och anledningen att jag åkte till philipinerna var pga era bilder. Otroligt häftig resa. Jag har tittat in här till och från sedan dess dels för spännande läsning, dels för inspiration. Där sorg, depression värme och sol blandas med småbarnslivet och kanske sin egen fundering på vem man är, eller vill vara. Jag gillar att läsa dina tankar, det är så rakt och öppet, ärligt och skönt att någon inte försöker romantisera bilden av att våga gå sin egen väg. Ni gör det bra. Jag hoppas att du finner glädjen av att skriva i Sverige också. När jag flyttade hem från Kanada kände jag precis som du, vem skriver jag till nu egentligen? Jag hoppas du hittar det och låter oss följa ett litet tag till jag vill veta mer om gårdslivet och hur ni långsamt kommer tillbaka till, Sverige. Skillnaderna och lättnaderna.

 12. Du hade svaret på frågan. Det är sådana som dig jag skriver för.

  Tack! Det var verkligen fint och peppande skrivet!

Leave a Reply