Operation avveckla livet

Jag har inte skrivit på ett tag. För att jag helt enkelt inte kan sätta ord på det som händer just nu.

Men i kort, och med ord som inte alls beskriver någonting av verkligheten, så har vi förlorat vår största inkomstkälla sedan fem år tillbaka. På grund av de extremt höga levnadskostnaderna som kommer med att bo här kan vi inte klara oss enbart på butiken. För oss finns det bara en utväg och det är att flytta till Sverige. Där vi inte har någonting. Ingenstans att bo, inga jobb, ingen ekonomi.

Just nu är vi inne i en orolig tjock dimma. Jag kallar den här tiden “operation avveckla livet”. Livet som vi byggt upp under flera år och äntligen känner oss tillfreds med. Varje dag försvinner ägodelar och älskade djur rakt framför näsan på oss. Och än har vi väldigt mycket kvar att få ordning på innan vi kan åka. Det är inte kul men vi försöker tänka positivt. På falukorv, släkt, vänner och semlor.

Jag tänker att kanske kan någon av er som kikar in här hjälpa oss. Är det någon som har, eller känner någon som har, fritidshus/sommarstuga/hus/radhus/parhus för uthyrning i Gävle med omnejd? Många fritidshus och sommarstugor står bara tomma under höst och vinter. Vi flyttar gärna in under en begränsad tid. Skicka ett mail till mig i så fall. Lägenhet kan också vara av intresse.

24 thoughts on “Operation avveckla livet

 1. Men vad har hänt Eva?
  När kommer ni hem? Verkligen tråkigt för er.

 2. Åh fy faaaan. Det går inte att skriva något som sammanfattar hur sugigt det här är. Förstår om ni har det mer än jobbigt just nu. Tänker på er!

 3. Ajdå. Tyvärr har jag inga kontakter i Gävle men om ni någonsin får för er att Mora känns som ett trevligt ställe att bo på så säg till. Kramar.

 4. Frilans varar inte för evigt. Har haft det lyxigt med jobb mot sverige under många år men nu har det tagit slut. Ganska abrupt tyvärr.

  Kommer senast i slutet av november men satsar på september.

 5. Stor puss och styrkekram till er. Ni är mycket saknade om det är någon tröst.

 6. :( Så fruktansvärt trist för er. Hoppas allt går så smidigt det är möjligt.
  Vi finns i Malmö,så är ni i krokarna…
  Kram

 7. Men vad trist!! Det är ju en jäkla synd att vår stuga ligger ute på en ö, annars hade ni kunnat låna den! Jag ska hålla ögon och öron öppna, något område mer intressant än något annat? kram på er!

 8. Nä men fy vad tråkigt!? Jag som hade tänkt att komma dit och hänga lite i vinter :( finns det inte någon lösning? Jag hejjar på er! Kram

 9. Allt händer av en orsak, men tänk vad mycket annat som kommer att korsa era vägar nu. Själv bor jag Stockholm/vasastan-USA . Men ni borde hyra en stuga i Nacka/värmdö (skärgården utanför Sthlm) finfint för barn och 15 -50min in till stan beroende på vart man bor. Men de är ett bra ställe att bo på om man vill andas havsluft och leka indian i skogen. Sen är de så nära till staden där alla jobb finns. Hoppas å håller tummarna på att ni kan ha web shoppen kvar. Håller tummarna för er. Kram

 10. Usch va tråkigt för er! Jag hoppas verkligen att ni hittar en lösning! Ni har verkligen gått igenom så mycket så jag hoppas på det bästa! Ser fram emot en updatering!
  Styrkekramar från USA!!

 11. Har lite på span nu.. Det ordnar sig säkert. Det brukar ju göra det? Ser fram emot att få träffa er! Om ni vill förstås ;)

 12. Lösningen vore väl att vinna på lotto kanske. Eller att flytta till en hydda och äta ris och ris. Hah. Det är helt enkelt för dyrt att leva ett vettigt liv här. Sweden here we come.. Ugh…

 13. Det är sant. Allt händer av en orsak. Vi ser det bara som en mellanladdning inför nya äventyr.

  Har koll på lite grejer i Norrtälje. Kanske hamnar vi där. Den som lever får se :)

 14. Ja det här var ju inte riktigt vad vi tänkt oss. Iaf inte NU. Kanske om ett par år. Men hellre frivilligt än påtvingat…

  Det löser sig. Tack för styrkekramarna :) Kram tillbaka!

 15. Oj! Jag önskar så jag kunde hjälpa, känner en som bor i sommarstuga i Sundsvall och ska sälja men det är ju två fel av två möjliga.
  Livet tar bra konstiga vändningar. Hoppas ni landar med fötterna i denna förändring! Take care!

Leave a Reply